Trin 2: Opret liste

Før du kan spring ud i det store Heyloyalty funktionshav, skal du oprette en liste på din Heyloyalty-konto. Når du først har oprettet din liste og valgt den i Heyloyalty-modulet i din Prestashop-administration, så vil dine medlemmer blive automatisk importeret til Heyloyalty.

I denne guide kan du læse om; Opret liste, dubletter, dobbelt opt-in, standardfelter, brugerfelter og Smart Update.

Opret liste

Under menupunktet 'Lister' skal du oprette en ny liste.

Når du vil oprette en ny liste, skal du give din liste et navn, vælge et land, tidszone og datoformat. I Danmark bruger vi typisk dag-måned-år. dd-mm-yyyy.

Du har mulighed for at lave følgende datoformater med disse separatorer: ” /  .  –”

Du kan skrive dato format på følgende måder:

dd-mm-yyyy

mm-dd-yyyy

yyyy-mm-dd

yy-mm-dd

dd-mm-yy

mm-dd-yy

Derudover kan du også undlade at skrive enten dag, måned eller år – dvs. hvis du ønsker, at der skal vises måned og år, skriver du mm-yy.

Dubletter

Ydermere skal du tage stilling til, hvordan du vil håndtere 'Dubletter'

Vælger du 'Tillad', tillader du dubletter på din liste over medlemsoplysninger - og omvendt ved 'Tillad ikke'Bemærk: Når du importerer medlemmerne, kan du altid ændre din håndtering af dubletter, hvis du skifter mening - dette er blot en forindstilling. Læs mere om frasortering af dubletter, her.

Dobbelt opt-in

Du skal tage stilling til, hvorvidt du ønsker at bruge 'dobbelt opt-in', når dine medlemmer tilmelder sig dit nyhedsbrev. Funktionen betyder, at du opsætter en automatisk besked til dine nye medlemmer. Her bekræfter de, at de rent faktisk gerne vil modtage dit fantastiske og relevante indhold. Du kan læse mere om 'dobbelt opt-in', her.

Standardfelter

Du er garanteret spændt på, hvilke oplysninger om dine medlemmer du kan få med over i Heyloyalty. Du kan få mange, rigtig mange. Med disse oplysninger kan du målrette dit indhold og kommunikation. Derudover kan du bruge indholdet til at oprette winbacks (blandt andet).

Men hvilke felter kan du få? Under standardfelter kan du vælge følgende:

Standardfelter til din Prestashop integration med Heyloyalty
Fornavn
Efternavn
E-mail
Mobilnummer
Postnummer
Adresse
Fødselsdato
Køn
By

Din liste skal som minimum indeholde standardfeltet "e-mail". Derudover anbefaler vi, at du tilføjer "mobilnummer" og "fornavn".

Brugerfelter

Integrationen mellem Heyloyalty og din Prestashop-webshop gør det også muligt for dig at hente købsdata på dine medlemmer. Dette betyder, at du kan målrette din kommunikation yderligere i form af segmenter eller win backs. Det hele sker helt automatisk.

Før du kan indhente oplysninger om dine medlemmers købsdata på din webshop, skal du tilføje en række brugerfelter, også kaldet customfelter, til din liste. Dette gør du under 'Tilføjelse af felter og grupper'. Integrationen gør det muligt for dig at tilføje felterne nedenfor.

Feltnavn Felttype Flettefeltsnavn
Totale ordrer Nummer order_count
Gennemsnitlig antal produkter pr. ordre Nummer average_products_per_order
Totale antal produkter  Nummer total_products_ordered
Gennemsnits forbrug Nummer spent_average
Total forbrug Nummer spent_total
Forbrug ved sidste ordre Nummer spent_last_order
Sidste ordredato Dato last_order_date
Første ordredato Dato first_order_date
Kundetype Tekst customer_type
Discount codes Tekst discount_codes

Du kan læse mere om tilføjelse af flettefelter og grupper, her.

Smart Update

Vi anbefaler, at du sætter Smart Update til ’on’.

Når du redigerer dine lister, finder du øverst til højre funktionen Smart Update, som kan slås fra eller til.

Når du via API-kald (Læs mere om API) sender datafelter om et medlem, kan du med Smart Update vælge, hvordan felter, du ikke sender med, skal påvirkes:

• Smart Update 'off': Øvrige felter sættes til tom
  • Smart Update 'on': Øvrige felter ændres ikke

'Off' er af hensyn til kunder, der er afhængig af den forhenværende løsning, som slettede de øvrige felter.

Når du har gemt listen, vil nye faneblade blive synlige, der alle har en forskellig funktion og giver dig mulighed for at lave detaljerede indstillinger på listen.

I artiklerne herunder får du en grundig gennemgang af alle f