Follow

Step 1: Valg af trigger

I denne guide viser vi, hvordan du kommer i gang med vores flowbuilder. For at komme i gang med at bruge flowbuilderen skal du først og fremmest vælge, hvilken trigger du ønsker at bruge i dit flow. Netop dette beskriver denne guide. 

Det vil sige, at du her kan læse, hvordan du vælger triggers - samt hvilken funktion de forskellige triggers har. 

Denne guide indeholder; navngivning, valg af liste, trigger oversigt, valg af triggers. 

Navngivning: 

Før du kan komme i gang med at bygge dit flow, skal du finde vores flowbuilder. Så start med klikke på menupunktet 'Automatisering'. Herefter klik på 'Opret flow'.

Ny-FLB-guide.png

Før du kan gå videre til næste step i flowbuilderen, skal du navngive dit flow. Navnet er kun til internt brug, dine modtagere vil aldrig kende til navnet. Du kan derfor med god samvittighed kalde det "Emil" eller "Det fedeste flow verden nogensinde har set" - det er helt op til dig. 

navngivning.png

Valg af liste:

I dropdown-menuen 'Vælg liste' skal du vælge, hvilken liste dit flow skal tilhøre. Valget af liste bestemmer, hvilke trigger-muligheder du har i dit flow. Men det kommer vi tilbage til nedenfor. 

v_lg_liste.png

Bemærk! Det er vigtigt, at du husker følgende: Dit flow og din liste er forbundet. Det vil sige, sletter du din liste - så sletter du også det flow, som tilhører listen - og når først din liste er slettet, er det ikke muligt at genskabe dit flow. 

Trigger oversigt:

I Heyloyaltys flowbuilder har du flere forskellige triggers at vælge imellem. Dit udvalg af triggers er dog afhængig af den liste, du har valgt til dit flow. Derudover er visse triggers også kun tilgængelige, hvis du har enten Heyloyalty Advanced eller Heycommerce. 

Ny-FLB-guide-2.png

Som du kan se, har du et hav af trigger-muligheder. Det kan måske være svært at vælge den rette trigger. Derfor har vi nedenfor lavet et skema, hvor du læse mere om hver enkelt trigger - og hvilke muligheder du har med triggeren. 

Trigger  Funktion
Tilmelding Hvis du vil starte et flow for nye medlemmer, så brug tilmeldings-triggeren. Den udløses, når et nyt medlem tilmelder sig. Triggeren giver dig også mulighed for at vælge dobbelt opt-in.  
Opdatering Du kan bruge denne trigger til at starte et flow, hvis et felt på din liste bliver opdateret. Du bestemmer selv, hvorvidt det skal være et bestemt eller tilfældigt felt. 
Datobaseret triggers Med vores datobaserede triggers kan du oprette et flow, hvis du eksempelvis vil lave en survey i forbindelse med dine kunders køb på din webshop. Du kan også oprette et flow til at trigge på fx sidste login-dato og meget mere. 
Tabt kurv

Denne trigger udløser automatisk en besked til de kunder, der har fyldt deres kurv, men af en eller anden årsag ikke har fået gennemført deres køb. 
Vores kunder oplever i gennemsnit en konverteringsrate på 10% med denne trigger.

Bemærk! Denne funktion kræver enten Raptor eller Heycommerce.

Genaktivér kunder

Du kan med denne trigger genaktivere dine købende kunder. Brug triggeren til at opsætte en e-mail eller sms, der bliver sendt af sted, når en af dine kunder ikke har handlet ind på din webshop i fx 60 dage. Brug din mail eller sms til at lokke dine ellers fortabte kunder tilbage i butikken. 

Bemærk! Denne funktion kræver enten Raptor eller Heycommerce.

Genaktivér besøgende

Hvis du mister besøgende på dit website eller din webshop, så er der råd for dette. Du kan nemlig bruge denne trigger til at vinde de tabte besøgende tilbage. Brug triggeren til at sende en sms eller e-mail, når dine besøgende ikke har været tilbage i fx 15 dage.

Bemærk! Denne funktion kræver enten Raptor eller Heycommerce.

Interesse for vist produkt

Hvis en kunde har klikket på et produkt gentagende gange, kan du bruge denne trigger til at sende din kunde en e-mail med det specifikke produkt i. Tilføj en lækker underbyggende tekst og oplev mersalg i din forretning.

Bemærk! Denne funktion kræver enten Raptor eller Heycommerce.

Interesse vist for kategori

Når en kunde klikker på en specifik kategori hyppigt (fx 5 gange i løbet af 3 dage) udløses denne trigger. Din e-mail indeholder produkter fra den specifikke kategori. Er det kategorien fodbold, vil den indholde fx fodboldstøvler eller FC Barcelona-trøjer. 

Bemærk! Denne funktion kræver enten Raptor eller Heycommerce.

Fødsels- og mærkedage

Hvis du vil belønne dine kunder og medlemmer med en hilsen på eksempelvis deres fødselsdag, kan du med denne trigger sende en e-mail eller sms i den forbindelse. Du kan eventuelt bruge rabatkoder eller lignende til at lokke dem ind på din webshop. 

 

Valg af triggers:

Når du har fundet den trigger, der løser dit krav til flowet, skal du vælge og indstille den korrekt. I skemaet nedenfor kan du se, hvilke indstillinger du skal tage stilling til ved hver enkelt trigger-mulighed. 

Trigger  Indstilling
Tilmelding

Vælg om det skal være en tilmeldings-trigger, eller om det skal være en dobbelt opt-in-trigger.

Klik på dropdown menuen, og vælg den ønskede trigger.

Opdatering

Vælg om det skal være et bestemt eller tilfældigt felt på listen, der skal opdateres i denne trigger. 

Vil du bruge et bestemt felt, skal du det specifikke felt, samt hvad det skal opdateres til. 

Datobaseret triggers

Vælg hvilket dato-felt, der er grundlaget for din trigger.

Derefter skal du vælge, hvornår du vil sende din e-mail eller sms ud.

Denne trigger er specifik ned til årstal og reagerer kun på én specifik dato (se "Fødsels- og mærkedage" længere nede) 

Tabt kurv

Du skal vælge, hvorvidt du bruger Raptor eller Heycommerce til at sende tabt kurv-triggeren ud.  

Bemærk! Denne funktion kræver enten Raptor eller Heycommerce.

Genaktivér kunder

Du skal her vælge, om du ønsker at bruge Raptor eller Heycommerce til at udløse din trigger. 
Du kan også bruge et datofelt til denne trigger. Det kræver dog, at du får dine medlemmers sidste købsdato med fra din webshop. 

Bruger du datofeltet, skal du vælge, hvilket datofelt der er tale om (sidst købsdato), samt hvornår din trigger skal sendes. 

Bemærk! Denne funktion kræver enten Raptor eller Heycommerce.

Genaktivér besøgende

Du skal her vælge, om du ønsker at bruge Raptor eller Heycommerce til at udløse din trigger. 
Du kan også bruge et datofelt til denne trigger. Det kræver dog, at du får dine medlemmers sidste besøgsdato med fra din webshop. 

Bruger du datofeltet, skal du vælge, hvilket datofelt der er tale om (sidste besøgsdato eller lignende), samt hvornår din trigger skal sendes. 

 Bemærk! Denne funktion kræver enten Raptor eller Heycommerce.

Interesse for vist produkt

Du skal vælge, hvorvidt du ønsker at bruge Heycommerce eller Raptor.

Bemærk! Denne funktion kræver enten Raptor eller Heycommerce.

Interesse vist for kategori

For at bruge denne trigger skal du vælge, hvorvidt du ønsker at bruge Raptor eller Heycommerce.

Bemærk! Denne funktion kræver enten Raptor eller Heycommerce.

Fødsels- og mærkedage

Denne trigger gør det muligt for dig at sende en besked på en specifik dag, hvert år. 
Det kan eksempelvis være fødselsdag, jubilæum for tilmelding eller noget helt tredje. 

Når du har valgt trigger og har indstillet den, så er du klar til at gå videre til næste step. Vi anbefaler dig dog at klikke 'Gem' øverst på trigger-oversigten, før du klikker videre. 

gem_og_videre.png

Noget af det smarte ved Heyloyaltys flowbuilder er, at du kan bygge betingelser ind i dit flow. Det betyder ganske enkelt, at du kan have en række e-mails eller sms'er sat op til at reagere i forhold til, hvordan den enkelte modtager agerer. 

Eksempel: Du sender en velkomstmail ud til nye medlemmer. Du bruger muligvis en rabatkode for at få dem i gang med at handle på din webshop. Men de åbner ikke din mail, og derfor får de ikke brugt rabatkoden = ingen solgte varer fra din webshop. Med flowbuilderen kan du lave en betingelse i dit flow, så du sender dem endnu en mail, eller en sms, hvor du minder dem om deres rabatkode. Denne gang kommer de (forhåbentligt) ind på din webshop. 

Men, før du kan bygge sådan en betingelse, er du nødt til at aktivere dit flow. Hvis ikke flowet er aktivt, kan du ikke lave betingelser ud fra de beskeder, der er i flowet. Og bare rolig, flowet er ikke reelt aktivt før du første gang siger 'Gem og afslut' på step 2. 

Læs mere om næste step i flowbuilderen.

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk