Follow

Kommunikation i øjenhøjde

Informationsstyrke, kommunikative færdigheder og terminologi.

- Spændende? .. Måske ikke, men læs lidt videre alligevel, for det er vigtigt.

Man kan tildele alle mennesker forskellige grader af informationsstyrke, og ved du hvilken grad størsteparten af din målgruppen har, er det langt lettere at lave effektfuldt indhold til din kampagne. Det gælder tekst såvel som billeder.

Man fornærmer nok ingen ved at sige, at højtuddannede akademikere har en højere grad af informationsstyrke end en ufaglært lagerarbejder. Der er stensikkert undtagelser, men de bekræfter nok bare, at det er sådan det er. Og derfor skal der kommunikeres forskelligt til dem.

Kendskab til din målgruppe er igen nøgleordet. Du kan kommunikere til en målgruppe af 16-18-årige studerende ved fx at lave en vild og farverig billedcollage med teksten "Freaky cheap deals". Samme kampagne vil måske ikke vække samme interesse hos en 55-årig murermester.

Det er ofte en fordel at forestille sig den person, man skriver til. Én, som repræsenterer målgruppen. En såkaldt persona. Det er ofte lettere at kommunikere, når man har et billede eller en forestilling af denne person.

Og overvej dit sprogbrug og din grafiske opsætning.

Pas på med tekniske og indforståede termer som måske kun du forstår.

Ergo: Kommunikér i øjenhøjde!

 

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk