Follow

Hvor tit skal jeg sende ud?

Et af de mest klassiske spørgsmål er – hvor ofte skal jeg sende kampagner?

Svaret blæser i vinden, for det afhænger 100 % af budskab og målgruppe. Er det den lokale idrætsklub, du er glødende medlem af, der sender sit nyhedsbrev til dig kontra et online supermarked med meget generiske varer, som du finder masser af andre steder… De er ikke de eneste, der har Nutella – skidt eksempel, vi finder et andet – mælk.

Som udgangspunkt skal det, du vil dele være relevant. Er det det, kan du tillade dig nærmest hvad som helst. Respekterer du samtidig din målgruppe og skriver til dem i et sprog, de kan forstå og lide, og gør du det let for dem generelt, føler de sig komfortable og lytter/læser med interesse.

Et lille tip er, at du kan følge med i din statistik og holde øje med, hvor mange afmeldinger du får. Hvis pilen peger nedad, skal du undersøge hvad der er galt. Frekvensen(hvor tit du sender ud) kan være et emne, som du kan kontakte nogle af dine modtagere og spørge ind til. Det samme gælder naturligvis åbningsproceter, CTR, omsætning pr. kampagne osv.

Følg med, bliv klogere – og tag action!

Er du alene på markedet, og har du fx produkter, der er drevet af interesser fremfor almen shopping eller 'overlevelse', er der større sandsynlighed for, at dine kunder bliver hængende – og orker megen kommunikation.

Hold dig generelt fra at sende ud oftere end én gang om dagen, hvis du vil have dine medlemmer kvalitativt skal nå at konsumere dine budskaber (og handle på dem).

Man kan – som kampagner fra fx brancheorganisationer som Husets Markedsføring – tilbyde kunderne at byde ind med, hvor ofte de vil modtage kampagnerne.

Lov aldrig mere end du kan holde. Det gælder begge veje – siger du, at du sender ud max 4 gange om måneden, må du aldrig sende oftere ud, med mindre der virkelig er en god årsag til dette - og kun undtagelsesvist.

Og har du lovet du vil sende med en bestemt frekvens, skuffer du dine kunder, når du ikke holder det. Husk på, det kan være en af de årsager til, de netop valgte at sige ´ja tak´.

Du kan også med fordel tilbyde dine kunder at sende dem det sidst udsendte kampagne, når de tilmelder sig. Det er primært vigtigt, hvis der går uger til næste kampagne, så de ikke glemmer dig.

Endelig er det - som før nævnt - altid en god idé at spørge dine kunder, hvad de mener. Både i forhold til specifikke ting – såsom tilfredshed omkring emner, frekvens, design osv.

 Læs, hvordan du undgår de klassiske fejl, når du sender kampagner.

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk