Brug af farve, billeder, fonte og grafik
Det visuelle udtryk er afgørende for succes. Vær meget opmærksom på, om de virkemidler du tager i anvendelse passer til din målgruppe. Som mennesker tolker vi alle forskelligt, så hvad der for nogle virker inviterende og sælgende kan for andre være ligegyldigt eller måske irriterende.
Du skal afstemme dit budskab med din målgruppe for at ramme rigtigt. Det lyder banalt, men det er det ikke nødvendigvis. Fx bør du vurdere, om din grafik nu også appellerer til modtageren, eller om du skal variere denne, når du sender segmenterede kampagner.
Farvernes betydning
Farver sender forskellige signaler, som du skal forhold dig til.
Grøn er fx naturens, det miljøvenliges og økologiens farve. Den kan du med fordel bruge, når du handler med grønt eller planter. Grøn er også et symbol for velstand og et typisk symbol på lykke og held, da f.eks. firkløveren, som giver held, altid er grøn. På nettet er det ligeledes den farve, der er aktiverende, og derfor brugt til call-to-action – altså når du ønsker kunderne skal foretage sig en handling.
Gul er en farve man hurtigt lægger mærke til, og bruges derfor i discountsammenhænge og som advarsler, da det er en farve, man ikke undgår at se. Og sådan fortsætter det med alle farver.
Tænk derfor godt over, hvordan du vil sælge din vare. Du ser fx ikke B&O (eller Rolls Royce) anvende store sorte og gule bannere i deres markedsføring af et high end produkt, der aldrig må anses for en (for) billig vare/discount og dermed i mindre god kvalitet.
Som en sidebemærkning skal du også huske, at en lille del af dine modtagere er farveblinde i varierende grad. Derfor kan en henvisning til en farvet knap eller tekst være uheldig hvis modtageren ikke kan finde den - fx ”Klik på den grønne pil for at gå til kassen”…
Læs mere om farvernes betydning.
Valg af skrifttyper
På nettet er der begrænsninger i valg af skrifttyper. Reelt set er der kun ca. 10 stk., du med ret stor sandsynlighed kan anvende, hvis du vil være sikker på, at dine modtageres computere har den pågældende skrifttype.
Vælger du fx en fancy og funky skrifttype til en målgruppe i teenagealderen, og deres computere ikke har denne unikke skrifttype, vil den blive erstattet af en anden.
Og så er der forskel på, om overskriften i din kampagne ser sådan ud:
Eller såda:
Forskellen i signalværdien er til at få øje på. Derimod kan du godt i din grafik (billeder) vælge den/de font/fonte du ønsker, så længe du tager målgruppen i ed.
Læs mere om design og opsætning af kampagner i Heyloyalty.
Billeder/grafik understøtter
Grundlæggende skal du vide, HVAD du vil have modtageren til at gøre og evt. mene.
Billedet/grafikken understøtter dit budskab. Sælger du cykler – hvilket budskab er så det mest vigtige, når du skal promovere en pågældende cykel: Er det frihed? Komfort? Lækkert design?
Herefter vælger du billeder der underbygger dit budskab. Frihed kan være en på en cykel på en skovvej med åbne vidder, blå himmel, hav i baggrunden.
Du kan også tænke farvelægning af andre elementer og tekst både i forhold til det generelle design og sammenhæng, men også synergien og den røde tråd.
Husk, at hvis du downloader og bruger billeder og grafik fra nettet, er der som udgangspunkt copyright på disse, og så må du ikke bruge dem.
Læs mere om mediearkivet i Heyloyalty.
Comments