Follow

Håndtere afmeldinger?

Som Christina Klitsgaard siger skal du faktisk juble, når dine medlemmer afmelder sig!

Juble ved afmeldinger? - Hvorfor dog det? ... Tænker du garanteret..

Fordi du, hvis du konstant forsøger at få alle til at kunne li' dig, ender med at blive ligegyldig. Der vil altid være nogen, der ikke bryder sig om dig, din virksomhed, dine produkter, din tekst osv. Altid. Men der vil også altid være nogen, der synes du er alletiders. Altid. Når du forsøger at please alle dine modtagere, glemmer du dig selv, og så mister du dem, der netop lytter til dig/køber dine produkter, fordi de synes du gør det godt - og du gør det på din måde. 

I momentet kan det virke som at få en kold spand vand i hovedet, når du oplever afmeldinger (og dem vil du opleve). Det kender vi alle til. Eller - endnu værre - hvis du modtager tilbagemeldinger fra dine (tidligere) medlemmer, hvor de kritiserer det arbejde, du laver - arbejde, som du, forhåbentligt, bruger lang tid på og lægger mange overvejelser i.

Men det er her, du skal juble i stedet for. Afmeldinger giver dig en 'renere' liste, og et bedre overblik over, hvor mange interesserede medlemmer, du reelt har. Og du slipper for selv at slette inaktive medlemmer fra din liste. 

Slette medlemmer? - Nej, det er for dumt! ... Tænker du måske..

Sådan helt ærligt, hvor stor en sandsynlighed tror du alligevel, der er for, at passive medlemmer ville købe dine produkter/lytte til dig? - Ikke ret stor, vel? 

Du kan overhovedet ikke bruge de medlemmer, der aldrig åbner dine mails, men ikke orker at afmelde sig, til noget - vi kalder denne type for mentale afmeldere. Derfor skal de altså væk fra din liste - Du skal skille fårene fra bukkene og lave det, der populært kaldes 'liste-hygiejne'.

Liste-hygiejne betyder, at du optimerer din medlemsliste ved fjerne disse mentale afmeldere samt slette falske, forældede eller lukkede e-mail-adresser (de såkaldte soft- og hard bounces). 

Måske du umiddelbart tænker, at det kan være ligegyldigt, at du har et par medlemmer på din liste, der ikke åbner dine mails, eller at nogle mails går forgæves i inaktive mail-adresse. Det er IKKE ligegyldigt. 

Det er bedre at have en reel medlemsliste med trofaste 'venner' på fremfor en liste med 'uvenner', der alligevel bare smider dine mails i papirkurven uden så meget som at værdige dem et blik. I sidste ende er det også langt mere udbytterigt at få de uengagerede/'sure' medlemmer væk, fordi det giver dig et bedre billede af, hvor mange egentlige medlemmer du har - altså dem, som er oprigtigt interesserede, og derfor modne for påvirkning.

Gør du det, så vil du uden tvivl også se din åbnings- og klikrarte stige og din ikke-åbnet- og afmeldingsrate dale.  

Ergo...
Vær glad for afmeldinger og slet de passive medlemmer. 

Men... Når du så har gjort det, er det selvfølgelig ikke nok, hvis du bare læner dig tilbage og er svært tilfreds - Medmindre du vil ende med en helt tom modtagerliste? 

Nej vel? .. Derfor skal du fortsætte dit garanteret formidable arbejde og sende lækre, personlige kampagner med relevans dine medlemmer, så du er sikker på, at de forbliver engagerede og interesserede. 


Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk