Follow

Sende på det rigtige tidspunkt?

Hvornår skal jeg sende ud?

Et tilbagevendende spørgsmål, som rigtigt mange marketingguruer i flere år har forsøgt at besvare er: Hvornår er det bedst at sende kampagnen? Og nu, endelig, kan du få svaret: Altid!

For nogle få år siden blev alle mails checket via en stationær computer, som var forbundet til nettet gennem en masse kabler. Dengang kunne der være god mening i at diskutere, hvornår det er bedst at udsende sine kampagner. Men eftersom trådløse netværk, smartphones, tablets m.m. er kommet til verden, checkes mails konstant. Og det gør det kun endnu sværere at besvare spørgsmålet.

Derfor; test dig frem til, hvornår du får de bedste åbningsprocenter på dine kampagner, og vær opmærksom på, at det samtidig vil variere i forhold til din målgruppe.

Men generelt er det fint at sende altid - i hvert fald hvis du har et relevant budskab. Send ALDRIG kampagner kun, fordi det står på markedsføringsplanen. Hvis kampagnen ikke har relevant indhold, overskrider du hurtigt modtagernes personlige spamfiltre, hvilket kun resulterer i afmeldelse af kampagne.

Derimod; har du relevant indhold, er modtagernes smertetærskel typisk højere, end du tror. Husk på, at modtagerne (selvfølgelig!) selv har tilmeldt sig din kampagne, og vil derfor gerne have informationer fra dig, hvis de er relevante.

Læs mere om rekruttering af medlemmer.

Hvor tit skal jeg sende ud?

Et af de mest klassiske spørgsmål er også: Hvor ofte skal jeg sende kampagner?

Svaret blæser i vinden, for det afhænger 100 % af budskab og målgruppe. Er det den lokale idrætsklub, du er glødende medlem af, der sender sit nyhedsbrev til dig kontra et online supermarked med meget generiske varer, som du finder masser af andre steder… De er ikke de eneste, der har Nutella – skidt eksempel, vi finder et andet – mælk.

Som udgangspunkt skal det, du vil dele være relevant. Er det det, kan du tillade dig nærmest hvad som helst. Respekterer du samtidig din målgruppe og skriver til dem i et sprog, de kan forstå og lide, og gør du det let for dem generelt, føler de sig komfortable og lytter/læser med interesse.

Et lille tip er, at du kan følge med i din statistik og holde øje med, hvor mange afmeldinger du får. Hvis pilen peger nedad, skal du undersøge hvad der er galt. Frekvensen (hvor tit du sender ud) kan være et emne, som du kan kontakte nogle af dine modtagere og spørge ind til. Det samme gælder naturligvis åbningsproceterCTR, omsætning pr. kampagne osv.

Følg med, bliv klogere – og tag action!

Er du alene på markedet, og har du fx produkter, der er drevet af interesser fremfor almen shopping eller 'overlevelse', er der større sandsynlighed for, at dine kunder bliver hængende – og orker megen kommunikation.

Hold dig generelt fra at sende ud oftere end én gang om dagen, hvis du vil have dine medlemmer kvalitativt skal nå at konsumere dine budskaber (og handle på dem).

Man kan – som kampagner fra fx brancheorganisationer som Husets Markedsføring – tilbyde kunderne at byde ind med, hvor ofte de vil modtage kampagnerne.

Lov aldrig mere end du kan holde. Det gælder begge veje – siger du, at du sender ud max 4 gange om måneden, må du aldrig sende oftere ud, med mindre der virkelig er en god årsag til dette - og kun undtagelsesvist.

Og har du lovet du vil sende med en bestemt frekvens, skuffer du dine kunder, når du ikke holder det. Husk på, det kan være en af de årsager til, de netop valgte at sige ´ja tak´.

Du kan også med fordel tilbyde dine kunder at sende dem det sidst udsendte kampagne, når de tilmelder sig. Det er primært vigtigt, hvis der går uger til næste kampagne, så de ikke glemmer dig.

Endelig er det - som før nævnt - altid en god idé at spørge dine kunder, hvad de mener. Både i forhold til specifikke ting – såsom tilfredshed omkring emner, frekvens, design osv.

 Læs, hvordan du undgår de klassiske fejl, når du sender kampagner.

 

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk