Forhindre Excel i at slette det forreste '0' i medlemsoplysningerne på min liste?

Måske har du oplysninger på din liste, som starter med ’0’ (fx mobil- eller postnumre). Disse har det med at forsvinde, HVER gang du åbner din fil i Excel.

Denne udfordring skyldes, at Excel automatisk fjerner alle foranstående 0’er.

Dette kan, så vidt vi ved, ikke ændres. Men - et forslag til at omgå det kan være følgende.

Obs. Denne vejledning forudsætter, at du har en ”ren” udgave af din CSV-fil, som du IKKE har åbnet og gemt i Excel endnu. Du kan altid åbne din fil i Wordpad/Notesblok for at tjekke, om 0’erne stadig er der.

1. Åbn en ny Excel-fil

2. Klik på fanen ’Data’

3. Under ’Hent eksterne data’ vælger du ’Fra tekst’

4. Vælg din CSV-fil med listen

5. Sæt hak i ’Afgrænset’, hvis der ikke er det allerede.

6. Under ’Filoprindelse’ skal du vælge den kodning, som din fil har. Det er typisk UTF-8 eller ANSI. Du kan se i preview’et nederst, om oplysningerne ser korrekt ud eller ej.

7. Klik på ’Næste’

8. Vælg ‘Semikolon’ under ‘Afgrænsere’, og tryk derefter ’Næste’

9. Marker de kolonner, som indeholder tal begyndende med 0, og vælg ’Tekst’ under ’Kolonnedataformat’. Obs. Det skal gøres for hver kolonne, hvis det er aktuelt med foranstående 0'er i mere end én kolonne.

10. Tryk ’Udfør’. Din liste skulle nu gerne være indsat i Excel, hvor de forreste 0’er er bevaret.

11. Tilføj de ændringer, du ønsker, og gem herefter filen som CSV-fil, hvis du ønsker at importere denne til Heyloyalty.