8.6 Raptor

Raptor giver dig mulighed for at indsætte indhold, der fungerer i samspil med produkter fra din webshop, der er målrettet det enkelte medlems adfærd. Altså kan du bruge 'Raptor' til at opsætte 'tabt kurv'. Du skal købe denne funktion og installere scripts, før du kan se ’Raptor’ i højre kolonne. Denne guide indeholder: Produkter, valgmuligheder i kategori, indholdstype og design.


Raptor

Har du tilkøbt denne funktion og installeret scripts (Læs her om opsætning af Raptor), kan du se ’Raptor’ i højre kolonne. Dem indsætter du ved at venstre-klikke og trække til placeringen, herefter ledes du automatisk til ’Indsæt produkter’Læs mere om opsætning af Raptor, her

Først vælger du, hvor mange produkter du vil have pr. Række (1-4 stk.).
Dernæst vælger du, hvor mange rækker, der skal være. (1-10)

Valgmuligheder i kategori
'Generelt' er anbefalede produkter, der beregnes på baggrund af sammenhængen mellem produkterne.

Du kigger på en computer, og så fordi der er mange andre, der har kigget på et lignende produkt, kan der drages en sammenhæng og derudfra konstateres der, at den højst sandsynligt kan substituere det produkt, du kigger på. Og på baggrund af dette vise et lignende produkt, som du forhåbentligt vil finde interessant. Altså du ender med at købe en anden computer, end den du ville købe i starten.

Et andet eksempel på ’Generelt’ kategori: Du køber et produkt og et produkt, som hænger sammen med dette (du køber en computer og en mus) - Fordi mange andre har lavet samme køb, kan der derudfra konstateres, at der er tale om en relateret vare. Pointen er så, at du får lyst til at købe varen, når du får vist den i sammenhæng med den varer, du oprindeligt var interesseret i.

Der er mange forskellige faktorer, der har indflydelse på, hvad der vises, såsom hvor længe du kigger på produktet, hvilken session osv. 

'Brugerdefineret' er personligt anbefalede produkter på baggrund af et helhedsbillede af brugeren.

Her beregnes de 'rigtige' produkter på baggrund af brugerens aktuelle adfærd og historik - sammenholdt med andre brugere, der har samme kigge-/købemønster.

Indholdstype

I ’Kategori’ har du valgt ’Generelt’, hvilket betyder at produkterne hentes på baggrund af alle de besøgendes generelle adfærd.

’Mest solgte’ bliver indholdstypen bestemt ud fra, hvad flest kunder har købt.  


’Mest viste'
bliver indholdstypen bestemt ud fra, hvilke produkter bliver vist flest gange.

 Vælger du i stedet ’Brugerdefineret’ i ’Kategori’, betyder det, at du ønsker at hente varer ind specifikt ud fra data på den enkelte kundes adfærd.

Bemærk: For at ’Brugerdefineret’ fungerer optimalt, kræver det, at du har registreret dine besøgendes adfærd over noget tid, da du ellers ikke har noget konkret data at basere denne kategori på – Så vent lidt med ’Brugerdefineret’, hvis du lige er gået i gang.

I ’Brugerdefineret’ bliver du stillet over for tre valgmuligheder i ’Indholdstype’: ’Rekommanderende’ betyder, at der hentes data ind, som andre medlemmer med samme profil, som modtageren, har handlet/set på (hvis X og Y har samme profil, er der stor sandsynlighed for, at de kunne være interesseret i de samme produkter).

Her er et eksempel på ’Rekommanderede’:

Arne, 40 år, med haven som interesse, ser på en skovl, en rive og en havetraktor.
Bjarne, 40 år, med haven som interesse, ser på en skovl, en rive og en havetraktor - Og hvad Bjarne efterfølgende ser på, bliver rekommanderet (tilbudt) til Arne (fx handsker, trillebør og stige).

På baggrund af Bjarne og Arnes fælles aktivitet bliver Bjarne rekommanderet en vare, han ikke før har set på, men som burde passe til hans profil. Programmet regner altså helt selv ud, hvad det enkelte medlem skal tilbydes af produkter, ved at sammenligne medlemmernes profil og onsite-adfærd. 

Mest sælgende’ betyder, at produkterne hentes ind på baggrund af, hvad den besøgende har købt.

 

’Mest viste’ betyder, at det, de besøgende har kigget mest på, bliver vist.

 

’Template’ er den skabelon, produktet bliver vist i. Vi har lavet en række templates til dig. Du kan se dem under menupunktet template.

Du kan vælge ’ny template’, hvor du selv designer den. Derudover kan du vælge en ’standard template’, du kan designe videre på, eller vi kan designe en template for dig. Læs mere om templates, her.

 

Design

I ’Design’ laver du detaljerede indstillinger for visningen af dit produkt

Vælg det personlige design, du finder passende. Du kan eksempelvis ændre varenavnets placering, fonten, farven og størrelsen - på samme måde kan du ændre produktbeskrivelsen, knappen (der linker til produktet), prisen og førprisen.

I ’Knap’ kan du i øvrigt både angive bredden i pixels eller procent, skriv blot ’px’/’%’ efter tallet.

Til højre kan du løbende følge med i de ændringer, du foretager. Når du er færdig, klikker du på ’Indsæt produkter’.

Står dine produkter underligt/ser teksten forkert ud? Det kan være, der er sket en fejl i opsætningen af Raptor – Læs mere her.

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk