Follow

Indstillinger: Betingelse

I Heyloyaltys flowbuilder kan du oprette en betingelse. Det betyder, at du kan tage højde for to forskellige scenarier i løbet af dit flow - et positiv og et negativt. Du kan fx bruge betingelsen til at sende dine medlemmer en sms, hvis ikke de har åbnet din velkomstmail. 

I denne guide viser vi dig, hvordan du nemt indstiller din betingelse. 

Indstillinger: 

Når du har valgt betingelse under 'Tilføj element', har du indstillingerne i venstre side. 

indstillinger_betingelse.png

Under betingelsens indstillinger skal du først navngive selve betingelsen. Det er kun til internt brug, så om du kalder den "Junior" eller "Betingelse 1" er helt op til dig - det er kun dig selv, der skal kigge på navnet. 

Du KAN ikke navngive dine betingelser ens! Det skyldes, at selve funktionen er bygget som vores segmentering. Derfor er det ikke muligt at navngive dine betingelser med samme navn. 

indstillinger_betingelse_2.png

Når du har døbt din betingelse, skal du vælge, hvor mange regler den skal matche. Du har to muligheder - alle eller én.

Det siger nok sig selv, men for en god ordens skyld. Hvis du vælger alle, så reagerer betingelsen kun, hvis alle regler overholdes. Hvis du vælger en enkelt regel, så er det den specifikke regel, der udløser betingelsen - dvs. at du kan have flere regler tilknyttet den ene betingelse og tage højde for flere scenarie i samme betingelse. 

indstillinger_betingelse_3.png

Efter dåb og valg af antal regler, er du klar til at bestemme, hvilke/hvilken regel der skal gælde for betingelsen. Du kan i dropdown-menuen vælge imellem en række standard muligheder i Heyloyalty, derudover kan du vælge imellem de felter, der er på din liste - altså den liste du har valgt at arbejde med i flowet. 

Bemærk! Hvis du vil have din betingelse til at reagere på den autoresponder, du har oprettet i dit flow - så skal dit flow være aktivt. Det betyder, hvis du fx har oprettet en velkomstmail, og din betingelse skal sørge for en sms til din medlemmer, der ikke har åbnet din mail, så skal flowet være aktivt - ellers kan du ikke vælge den specifikke besked. 

Betingelsen er lig vores segmentering i resten af Heyloyalty. Det kan du læse mere om her. 

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk