8.15 Integration af Facebook

Du kan integrere din Facebook Ad-konto med din Heyloyalty-konto. Når du har koblet de to konti sammen, kan du integrere dine Facebook Lead Ads og Facebook Custom Audience med Heyloyalty.

OBS! Integrationen kræver: Facebook Business manager med en tilhørende Ad Account, der har tilknyttet en betalingsmåde (kreditkort). Du kan ikke bruge Facebook-integrationen på Heyloyalty Freemium- og demokonti.

Hvis du har brug for hjælp kan du kontakte vores konsulenter på 87 300 399 eller cst@heyloyalty.com

Guiden indeholder:

1. Aktivering af Facebook-integration
  2. Giv Heyloyalty adgang til Custom Audiences
  3. Giv Heyloyalty adgang til Lead Ads

AKTIVÉR FACEBOOK-INTEGRATION

Klik på "Integrationer".

Klik på "Aktivér" under Facebook-intgrationen.

Når du trykker på "Aktivér" bliver du sendt til Facebook, hvor du bekræfter, at vi må få adgang til at se, de(n) Facebooksider du har adgang til.

• Har du adgang til flere Facebooksider, kan du vælge, hvilke din Heyloyalty-konto skal have adgang til:

Når du har valgt de(n) sider, som din Heyloyalty-konto skal have adgang til, kan du efterfølgende bestemme, hvilke rettigheder du ønsker at dele via integrationen.

Når du har givet Heyloyalty adgang, skal du i Facebook også give tilladelse til, at Heyloyalty må kontakte dine Custom Audiences og dine Lead Ads i Facebook.

Custom Audience tilladelse

Du skal sikre at du har accepteret brugen af Custom Audiences og muligheder for at sende data til andre systemer

For Audiences kan du gå herind:

https://business.facebook.com/ads/manage/customaudiences/tos/?act=<AD_ACCOUNT_ID>

Her skal du erstatte <AD_ACCOUNT_ID> med dit annonce konto id (du skal erstatte alt i<AD_ACCOUNT_ID> også < og >).

Find dit Ad Account ID ved at gå til business.facebook.com og vælge den businesskonto, du benytter på den side, du har koblet til Facebook (har du koblet flere Facebook-pages til din Heyloyalty-konto, skal du gentage dette skridt for alle de pages).

Når du har valgt din business manager, kan du se de pages og den "Ad Account" der er koblet til denne business manager.

Klik på ID'et, så kopieres det automatisk til din udklipsholder:

https://business.facebook.com/ads/manage/customaudiences/tos/?act=<AD_ACCOUNT_ID>

Kopier linket til en ny browserfane og erstat <AD_ACCOUNT_ID> med dit ID. Herefter kommer du direkte ind på en side, hvor du giver Heyloyalty tilladelse til at tilføje og fjerne medlemmer i de Custom Audiences, som du vælger at koble til Heyloyalty.

EKSPORTER TIL FACEBOOK

Ønsker du at eksportere medlemmer fra din liste én gang, til et specifikt custom audience, kan du gøre det direkte fra listen.

Vælg den liste, hvor du gerne vil eksportere medlemmer fra.

Klik herefter på "Eksportér til Facebook".

Vælg, hvad du gerne vil eksportere til Facebook.

Vælg mellem:

Eksporter hele listen: Du eksportere alle medlemmer på din liste til Facebook.

Eksporter et segment fra listen: Du kan eksportere et allerede oprettet segment til Facebook. Du skal altså lave dit segment på listen, før du påbegynder at eksportere til Facebook.

Herefter skal du vælge, hvorvidt du vil lave et nyt custom audience eller bruge et eksisterende.

Hvis du vælger at lave et nyt custom audience, skal du navngive dette.

Endelig skal du vælge, hvilken Ad Account du ønsker at eksportere segmentet til.

Når du har gjort ovenstående, skal du klikke på "Eksportér nu".

Husk! Når du laver et Custom Audiens i Facebook, skal der være minimum 20 matchede personer.

Du har også mulighed for at automatisere tilføjelse og fjernelse af medlemmer via vores flowbuilder.

Dette gøres ved at vælge den handling (også kaldet trigger), du ønsker skal starte dit flow. Herefter kan du under flowbuilderen tilføje vores "facebook custom audience" funktion

Facebook elementet kan naturligvis tilføjes som et enkeltstående element eller til et eksisterende flow.

Lead Ads

For at benytte Lead Ads, skal du først aktivere Lead Ads-funktionen inde fra Heyloyaltys Listeintegrationer på din konto.

FACEBOOK-LISTEINTEGRATION

Når du har aktiveret integrationen mellem din Facebook-konto og Heyloyalty, skal du opsætte listeintegrationen, der gør det muligt for dig, at hente nye leads fra dine Facebook-formularer direkte til Heyloyalty.

Klik på "Listeintegrationer".

Klik herefter på "Opsæt Facebook integration".

Nu skal du udfylde de nødvendige oplysninger.

Liste: Hvilken liste i Heyloyalty skal dine nye leads lande på?

Felt til oprettelsestidspunkt: Du kan tilføje et customfelt (af typen dato) til din liste. Dette felt kan du bruge her - og derefter kan du bruge dette til at segmentere dine medlemmer. Dette felt er optional og derfor ikke påkrævet.

Ignorer dobbelt opt-in: Hvis du har dobbelt opt-in på din liste, men ønsker at medlemmer indhentet via din Lead Ads kampagne, skal oprettes uden om din opt-in, kan du vælge at afkrydse dette felt.

Facebook-formular: Hvilken formular skal kobles til Heyloyalty?

Husk gemme dine indstillinger.

Når du har gjort ovenstående, skal du tildele vores app adgang til din Business Manager-konto.

Dette kan du gøre under din Business Manager, hvor du fra hovedmenuen vælger det underpunkt, der hedder "Business Settings":

Under "Business Settings" vælger du "integrations" og derunder "Leads Access"

Her vælger du den Leads konto, som du ønsker at give Heyloyalty adgang til.

Der er 2 punkter som du skal tage stilling til:

• People, hvor du skal sikre, at du har adgang til Leads
  • CRM, hvor du skal finde Heyloyalty og tilføje dem til dine leads

People:

CRM:

OBS! Hvis du ikke kan se Heyloyalty fra din oversigt, skal du vælge "assign CRM" (eller tilføj), hvor Heyloyalty så skal fremgå fra din liste. Vælg app'en og tryk "assign" eller tilføj

Husk at der skal gives tillladelse til brugen af Lead Ads. Dette er generelt og ikke specifikt for Heyloyalty.
Det gør du her:

https://www.facebook.com/ads/leadgen/tos

FELTER FRA FACEBOOK

Vi har pt. mulighed for at få facebooks standardfelter medsendt til Heyloyalty. Det betyder, at du kan opleve fejl, hvis du eksempelvis benytter customfelter til email, da det hos facebook så omdøbes til evt. "e-mail", hvilket ikke længere stemmer overens med det vi forventer.

De feltværdi vi får fra facebook

Facebook Heyloyalty
email Email
first_name Fornavn
last_name Efternavn
country Land
city By
zip_code Postnummer
street_address Adresse
gender Køn
date_of_birth Fødselsdag
phone_number mobilnummer
shop or butik shop **

** Denne virker kun med én af de to værdier. Du kan enten bruge "butik" eller "shop" fra facebook, som herfra sendes til Heyloyalty.

Opsummering: Steps til opsætning af Facebook-integration i Heyloyalty

1. Aktiver Facebook-integrationen under "Integrationer"
    1. Vælg de side, Heyloyalty skal have adgang til via integrationen
    2. Vælg, hvilke rettigheder integrationen skal give Heyloyalty
  2. Giv Heyloyalty adgang til dine Custom Audiences
    1. Giv Heyloyalty lov til at fjerne og tilføje medlemmer i dine audiences
  3. Giv Heyloyalty adgang til dine Lead Ads

Og det var det - Go' fornøjelse.

Efter vi i foråret 2019 lancerede vores integration til Facebook, har Facebook lavet om i den måde, de håndterer en integration som denne på. Derfor er dette vores 2. version af guiden. Har du tidligere integreret Heyloyalty med Facebook, bør det ikke være nødvendigt med ændringer i din integration. Men du er altid velkommen til at kontakte vores Customer Succes Team, hvis du er i tvivl - du kan skrive til dem på cst@heyloyalty.com.