Det er altid vigtigt at vide, hvordan ens kunder agerer. Derfor er det en god idé at bruge Googles gratis webanalyseværktøj – Analytics.
Det kan fortælle dig om dine besøgendes adfærd på din hjemmeside. Det er let og kræver indledningsvist, at du først opretter en profil, og derefter lægger et Google Analytics Script ind på din hjemmeside.
Hvad er der af tilgængelig information:
Generel information om målgruppen:
- Browseroplysninger (er der fx flest, der bruger Internet Explorer eller Crome)
- Demografisk information (land, by)
- Adfærd (hvor mange er tilbagevendende kunder, og hvor mange er nye)
Information om annoncering (Hvis du bruger Google AdWords).
Trafikkilder (kommer kunderne fra Google, fra en anden blog eller fra et nyhedsbrev).
Konverteringer
- Du kan opsætte mål (så som tilmelding til nyhedsbrev, udfyldelse af kontaktformular eller køb på webshoppen) og måle på netop denne aktivitet
Google Tagging:
For bedst muligt at kunne spore, hvilke kunder der kommer via nyhedsbrevene, bør du tagge de links, du har i dit nyhedsbrev. Hvis ikke du gør dette, vil du bare få at vide, at der er kommet en del besøgende fra fx hotmail.com eller mail.sol.dk eller andre email-udbydere.
Ved at opgive information om kampagnekilde, kampagnemedie og kampagnenavn vil du kunne måle dine kampagners præstationer og se, om fx dit nyhedsbrev i uge 45 gav flere besøgende og en højere omsætning på webshoppen i fht. det, du sendte i uge 33.
Eksempel på tags:
KAMPAGNENAVN:
Det er en god ide at vælge noget unikt og meningsfyldt som kampagnenavn, hver gang du opretter et nyt link i kampagnen. Hvis dit nyhedsbrev har emnelinjen "Jakketilbud" kunne et kampagnenavn til et bestemt link fx være: uge3_jakketilbud_dynejakke
KAMPAGNEKILDE:
Her definerer du kilden, fx webshop-nyhedsbrev eller bare nyhedsbrev.
KAMPAGNEMEDIE:
Her skal du definere, hvilket medie du bruger. I dette tilfælde vil det så være e-mail, men i andre tilfælde kunne det være banner eller website.
Hvor man traditionelt vil anvende Googles værktøj til at sætte Google Tagging op, for derefter at kopiere det over i kampagneværktøjet, får du i Heyloyalty adgang til en hjælpefunktion, der gør det hele meget lettere. Har du først udfyldt felterne én gang, skal du blot skifte oplysningerne ét sted – og kan gøre det hele i programmet, nemt og enkelt.
Læs mere om Google Analytics i Heyloyalty, her.
Læs mere om, hvordan du opsætter Google Analytics i Heyloyalty, her.
Comments