Follow

Væk mobil-målgruppens opmærksomhed

Har du et nyhedsbrev? Og er hensigten med dit nyhedsbrev at få modtageren ind på din hjemmeside? - Så skal du være opmærksom på, at dit nyhedsbrev ofte åbnes via mobilen.

Nye krav til dig
Smartphones er overalt – de bliver mere og mere udbredte, og om ganske få år vil mobiltelefoner med knapper være reduceret til levn fra en fjern fortid. Dermed bliver strømmen af digitale informationer absolut ikke mindre, og vi, som modtagere, vil i højere grad skulle sortere i informationerne for at kunne absorbere det hele. Det stiller nye krav til dig, afsenderen.

Selvom smartphonen efterhånden kan alt det, din PC (eller Mac – afhængig af religion) kan, er der stadig stor forskel på, hvordan modtagere behandler informationer.

Sidder modtageren stille og roligt foran sin computer derhjemme eller på arbejde, er vedkommende typisk modtagelig for en større mængde information, og er i stand til at læse indhold og ikke hurtigt browse det.

Er modtageren derimod på farten og checker mails på smartphonen, så vil der være en tendens til, at vedkommende hurtigt sorterer det mindre vigtige og ikke-relevante fra.

Skal du, som afsender, have modtagernes opmærksomhed midt i en flygtig overspringshandling, kræver det, at du er præcis og konkret og - ikke mindst - kender din målgruppe.

Hvad gør du så?
Tager vi udgangspunkt i, at du allerede kender din målgruppe (for det gør du naturligvis!), ved du også, hvad der tricker dem – og den viden er enorm vigtig i forhold til dine kampagners emnelinjer. Der findes ingen lærebog i, hvordan du skriver en catchy emnelinje, det er afhængig af din modtager.

Men ét er dog sikkert: Det kan betale sig at bruge tid, energi og omtanke, når emnelinjen skal kreeres.

Opstil nogle parametre som dine emnelinjer skal overholde hver gang – fx: Har du formået at adskille dig fra dine tidligere emnelinjer? Ville du selv klikke på din emnelinje? 

Har modtageren fundet din mailkampagne relevant og klikket sig videre til det egentlige indhold, er du kommet godt fra start. Og nu er din succes afhængig af mailens indhold og budskab. Her er det vigtigt, at der er en rød tråd fra emnelinjen til indholdet – lov ikke noget i emnelinjen, som du ikke kan overholde i indholdet.

Flere og flere impuls-shopper via smartphones, og skal du have del i den forbrugertendens, skal du være yderst konkret og præcis i dit budskab – du har meget lidt tid til at imponere i. Hold antallet af informationer og budskaber på et absolut minimum, og sørg for synligt at vise, hvad du vil have kunden til (call-to-action) – fx ’Klik her’.

Brug god tid på opsætning af dine mailkampagner, hvis din modtagergruppe typisk checker mails på smartphones. Bruger du Heyloyalty, kan du i Statistik se, hvorfra dine modtagere tjekker deres mail.

Du kan ligeså godt begynde nu, hvis du ikke allerede er igang – det er her, fremtiden og mulighederne er!

Du kan med fordel bruge sms+-kampagner, hvis du vil forøge dine chancer for, at dit budskab når frem.

Læs mere om gode emnelinjer og relevant kommunikation

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk