Follow

Sådan laver du en kampagne

I denne guide viser vi hvordan man opsætter en helt standard kampagne.

For at kunne sende en kampagne skal du først opsætte og verificere en afsenderprofil (læs hvordan her).

Vi anbefaler også, at du:

  • integrerer dit produktfeed (læs hvordan her)
  • lægger et par billeder i dit mediearkiv (læs hvordan her)


For at starte opsætningen af kampagnen skal du klikke på Kampagne-fanen i din topmenu.  

mceclip0.png

Når man opsætter en kampagne foregår det i 3 trin. Første trin er udfyldning af information, andet trin er design og opsætning og tredje trin er test og godkendelse. 

 

Trin 1 - Informationer

På trin 1 skal du tage stilling til en række punkter som afgør hvilken type kampagne du sender, hvilken type udsendelse du vil have, hvilken liste du vil sende til, hvad din kampagne skal hedde og hvornår den skal udsendes. 

 

Vælg Kampagnetype: Her vil du oftest blot skulle vælge email. Det er også muligt at vælge SMS eller SMS+. Forskellen på SMS og SMS+ kan du læse om her.
mceclip3.png

 

Vælg udsendelsestype: Her kan du vælge mellem Almindelig kampagne eller Gentagende kampagne. En almindelig kampagne sender du blot en gang. En gentagende kampagne sender med et interval som du selv vælger. I de fleste tilfælde vil du skulle vælge Almindelig kampagne.

mceclip4.png

 

Vælg modtagerliste: Her vælger du hvilken liste du vil sende til. Man kan kun sende til én liste ad gangen. 

mceclip5.png

 

Vælg segment: Ved brug af segmentering kan du sende mails til et udsnit af en liste. Det er helt frivilligt om man vil gøre brug af segment, eller blot sende til hele listen. Læs mere om segmentering her.

mceclip6.png

 

Antal modtagere: Her kan du se hvor mange medlemmer du er i gang med at sende denne kampagne til. 

mceclip7.png

 

Kampagnenavn: Her navngiver du din kampagne. Dette navn er ikke synligt for dine modtagere. 

mceclip8.png

 

Labels: Labels er søgeord som du kan bruge når du senere skal søge i dine gamle kampagner. 

mceclip9.png

 

A/B Splittest: A/B splittest er sjældent nødvendigt på din første udsendelse. Du kan læse mere om det her.

mceclip10.png

Udsendelsestidspunkt: Her vælger du hvornår din kampagne skal sendes. Hvis du ikke selv vælger et tidspunkt, vil kampagnen straks blive sendt, når du trykker godkend på trin 3

mceclip11.png

 

Afsendernavn: Her vælger du hvilken afsenderprofil du vil knytte til din kampagne.  mceclip12.png

 

Emneline: Emnelinjen er det første dine modtagere ser, og derfor bør du gå efter at gøre denne så indbydende som muligt. 

mceclip13.png

 

Trin 2 - Design og opsætning

På trin 2 designer du indholdet til din kampagne. Men inden vi begynder at indsætte billeder, tekst og produkter, skal vi vælge en skabelon. 

Første gang du opretter en kampagne vil du kun have adgang til vores standardskabelon. Senere hen vil du kunne vælge at tage udgangspunkt i en tidligere kampagne, en automation eller du kan få lavet en custom skabelon (Du kan enten købe en custom skabelon gennem os, eller lave en selv hvis du eller en kollega er god til HTML. Læs om skabeloner her). I denne guide bruger vi en standard template.

mceclip1.png

 

Når du først åbner standardskabelonen er den helt blank. Eneste faste elementer er et link til at se indholdet i browseren, en afsenderlinje og et afmeldingslink. 

mceclip2.png

 

Du opbygger din mail ved at trække blokke ind i skabelonen. Disse kan du så vælge forskelligt fyld til. Vælger du at indsætte billeder, kan du vælge mellem billeder i dit mediearkiv. Tekstblokke kan du selv skrive indholdet til og formatere. 

mceclip3.png

mceclip4.png

Spoler man lidt frem, kan resultatet se sådan her ud: 

mceclip5.png

 

Herefter kan du indsætte produkter via dit produktfeed (læs om produktfeed her, cirka halvvejs i guiden kan du læse om hvordan du bruger produktfeed i opsætning).

mceclip6.png

 

Er hurtigt opsat produktfeed vil se nogenlunde sådan her ud: 

mceclip4.png

 

På trin 2 kan du også vælge at Indsætte en preheader. En preheader er en lille ekstra emnelinje. Preheaderen er valgfri. I Outlook ser det sådan ud: 

mceclip0.png

Hvis du ønsker at opsætte en preheader, gør du dette i indstillinger fanen:

mceclip1.png

 

Trin 3 - Test og godkend

På trin 3 har du mulighed for at gennemgå dine valg fra trin 1 og 2. Her kan du også sende dig selv eller en kollega en testmail, samt se hvordan mailen vil se ud på enten computer eller telefon. 

mceclip5.png

 

Under Kampagneinformationer kan du gense information som dit afsendernavn, din emnelinje og dit afsendernavn. Hvis du ønsker at ændre på noget af dette, kan du gå tilbage til trin 1. 

mceclip6.png

 

Længere nede på siden, kan du se en forsmag på hvordan din mail kommer til at se ud. Både på desktop og telefon. 

mceclip7.png


Når du føler dig klar til at sende din kampagne, er det bare at trykke Godkend og så bliver mailen sendt på det tidspunkt du valgte på trin 1. Hvis du ikke valgte et tidspunkt, så kan du godkende og afsende kampagnen med det samme ved at trykke på den grønne knap Godkend og afsend nu. 

mceclip8.png

 

Vi håber denne guide har hjulpet dig godt på vej til at sende din første kampagne. Hvis du har nogen spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på 87 300 399 eller på support@heyloyalty.com

 

 

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk