Follow

Indstillinger: Facebook Custom Audience

Med Heyloyaltys Flowbuilder kan du kombinere din marketing automation med annoncering på Facebook. Det er nemlig muligt at tilføje Facebook til dit flow, på den måde kan du tilføje eller fjerne dine modtagere i et Facebook Custom Audience - automatisk og afhængigt af modtagerens adfærd i dit flow og på din webshop. 

Eksempel: Du har lavet et winback buyer-flow. Her sender du en mail til de kunder, der ikke har handlet på din webshop i 45 dage. Du sender endnu en mail efter syv dage, hvis kunden stadig ikke har handlet på din shop. Herefter kan du tilføje Facebook til dit flow, så de kunder, der endnu ikke har handlet, tilføjes til et Custom Audience på Facebook - så kunden også modtager dit budskab på Facebook. 

I denne guide viser vi, hvordan du opsætter Facebook-elementet i Flowbuilderen. 

Du kan læse mere om, hvordan du integrere din Heyloyalty-konto med Facebook ved at klikke her. 

OBS! Integrationen kræver: Facebook Business manager med en tilhørende Ad Account, der har tilknyttet en betalingsmåde. Du kan ikke bruge Facebook-integrationen på Heyloyalty Freemium- og demokonti

Indstillinger: 

Tilføj Facebook til dit Flow. 

2019-01-23_1313.png

Herefter skal du indstille, hvad der skal ske med dette element. Det gør du i venstre side af skærmen. 

FB_guide_flow.png

Under "Facebook-Ad konto" skal du vælge, hvilken annoncekonto du vil bruge. 

Under "Custom Audience" skal du vælge, hvilket audience dine medlemmer skal fjernes fra eller tilføjes til. Du kan kun bruge de audiences, du opretter via Heyloyalty. Læs mere her. 

Under "Tilføj eller slet medlem" skal du vælge, hvorvidt medlemmet skal tilføjes eller fjernes fra dit audience. 

Når du har taget stilling de ovenstående punkter, skal du klikke på "Gem indstillinger". Nu har du tilføjet Facebook til dit flow. 

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk