Follow

Opsæt Tabt Kurv

Når du har integreret Heyloyalty med din webshop, kan du nemt opsætte ‘tabt kurv’, som er en autoresponder, der sender en e-mail, hvis en kunde har lagt noget i sin kurv men ikke køber produktet. ‘Tabt kurv’-funktionen kræver: Et aktivt produktfeed og et tracking-script.

Denne guide indeholder:

Et aktivt produktfeed

Opret og indsæt script på din webshop

Opsæt tabt kurv på liste

Opret tabt kurv

 

Et aktivt produktfeed

For at opsætte ‘tabt kurv’ skal du have opsat og integreret din webshops produktfeed i Heyloyalty.  Du tjekker under menupunktet ‘Integrationer’ på fanebladet ‘Integration’ om dit produktfeed er aktiveret og fungerer. Hvis der står redigér ved produktfeed er det aktiveret. Hvis ikke det er aktiveret, kan du læse mere om opsætning af produktfeed her.

PF.png

Opret og indsæt script til din webshop

Før du kan komme i gang med at tjene flere penge med din tabte kurv, skal du have genereret et trackingscript og indsat det på din webshop. 

Start med at klikke på "Listeintegrationer" i menupunktet "Integrationer". 

Liste-integrationer.png

Herefter klikker du på "Aktivér din tabte kurv her", som du finder under "Tabt kurv-trigger": 

6.png

Klik på de tre prikker, så folder hele elementet sig ud - og du kan nu klikke på "Aktiver din tabte kurv her". 

4.png

Herefter lander du på denne side:
SmartWeb-ScanNet-Wannafind.png

Her skal du fortælle, hvilken webshop du har, hvor lang din sessionstid skal være* - samt indsætte din Heyloyalty API-nøgle. Herefter skal du klikke på 'Opret trackingscript'. 

Du vil nu få genereret et script, der skal kopieres og indsættes i din webshop. Under 'Design manager'. 

design_manager.png

Her skal du klikke på "Ret Design".

ret_design.png

Klik herefter på "Sidens indhold (bunden)" under "Indsæt javascript".

script.png

Indsæt dit script i den hvide felt og klik 'Gem', ellers skal du bare starte forfra. 

script_2.png

*Din sessionslængde bestemmer, hvor længe dit medlem skal være inaktiv på kurven, før den registreres som tabt. Vi anbefaler, at du sætter denne mellem 45 minutter og 3 timer. Husk at angive den samme tid i Heyloyalty.

Opsæt Tabt Kurv på liste

Når du har sat dit trackingscript ind på din webshop, skal du opsætte tabt kurv på din liste. Det gør ved at klikke på "Tabt kurv-trigger"-boksen under "Listeintegrationer" 

Ikke-navngivet-3.png

Herefter kommer du til en oversigt over de lister, hvor du har opsat ‘tabt kurv. På denne side skal du trykke på ‘Opsæt tabt kurv på en ny liste’.

3.2.png

Her skal du angive hvilken liste du vil knytte dit produktfeed til. Derudover skal du bestemme hvor lang din session skal være. Sessionslængden bestemmer du helt selv, men vi anbefaler at længden sættes til mellem 45 minutter og 3 timer.
Bemærk! Du skal angive sessionslængden i minutter (eksempelvis - 3 timer = 180).

3.3.png

Opret Tabt Kurv

Når du har gjort det ovenstående, er du klar til at få opsat 'tabt kurv'. Funktionen er en automatiseret funktion, så du skal oprette en autoresponder under 'Automation'. På step 1 vælger du triggeren ’Heycommerce’ og herefter handlingen ’Tabt kurv’. 

wh-5.png

Du kan anvende triggeren, uanset hvilken autoresponder-type (e-mail, sms, sms+) du vælger, men selve produkterne fra medlemmets tabte kurv kan du kun indsætte i en autoresponder af typen e-mail. Vejledningen herfra handler derfor om opsætningen af ’Tabt kurv’ i en e-mail-autoresponder.

Du skal i step 1 også angive, hvornår denne autoresponder skal udsendes. Vi anbefaler, at du vælger ‘straks’, da du under opsætning af tracking-script indtaster i ‘sessiontid’, hvor lang tid der skal gå, før webshoppen fortæller Heyloyalty, at der har været et tabt kurv-event. Det vil sige, at du justerer, hvor lang tid der går mellem at brugeren har forladt en kurv, personen ikke har købt, til at personen får en mail i ‘sessiontid’ og ikke ‘udsendes på tidspunkt’.

wh-4.png

Du kan læse mere om design af ‘tabt kurv’ på step 2, her. Det eneste vi vil nævne i denne vejledning, er, at Heyloyaltys ‘tabt kurv’-funktion figurerer, som et felt ved navn ‘webhook med kategori’ på step 2.

dkdkd.jpg

 

Bemærk: Visning af tabt kurv kan påvirkes af din webshops opsætning
Heyloyalty’s trackingscript der bl.a. bruges til at skabe tabt kurv-visningen, er lavet efter den standard, som din webshop benytter sig af. Derfor kan man i visse tilfælde opleve, at unikke tilføjelser eller opsætninger påvirker indhold og udseende af visningen, der sker automatisk. Det kan resultere i, at de korrekte produkt-ID’er ikke overføres fra din webshop til Heyloyalty, når der har været en tabt kurv.

Hvis du oplever ovenstående, kan en mulig løsning være at du benytter Facebook’s produktfeed. Det er (ligesom Google’s shopping feed) blot en måde at præsentere dine produkter på i et feed. Dette produktfeed benytter oftest produkt-ID’erne, som matcher din HostedShop-løsning.

Du er som altid velkommen til at kontakte Heyloyalty, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om næste skridt. Så hjælper vi dig videre.

OBS!  En tabt kurv-mail sendes kun til de af de kunder, som har tilmeldt sig dit nyhedsbrev/liste - og som er blevet parret i Heyloyalty. 

Et medlem bliver parret i det øjeblik, at han eller hun klikker i en af dine mails. Derfor er det en god ide at lave fx en velkomstmail, hvor du får medlemmet til at klikke på noget. På den måde bliver medlemmet parret fra start. Generelt er tabt kurv en automation som ikke forventes at sende meget ud før du får oparbejdet en god klikrate. 

Så før man kan modtage en tabt kurv-mail, skal man opfylde følgende:

1. Være tilmeldt din liste i Heyloyalty (hvor din tabt kurv-mail er tilknyttet)

2. Være parret - altså have klikket på et link til din shop, i din mail

 

 

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk