Follow

Kan det blive bedre?

Konverterer dine nyhedskampagner med 100 % hver gang, så er det absolut ingen grund til at læse videre – du har åbenbart knækket koden og er en marketing-guru. Hvis ikke, så hør lidt om, hvorfor evalueringen af dine kampagne-statistikker er vigtig.

At opsætte kampagner og sende dem af sted er den lette del, men lære konstant at videreudvikle, forbedre og dermed effektivisere kampagnerne er noget sværere. Og det kræver at du nøje evaluerer dine kampagners performance.

Dine kampagner kan næsten altid blive bedre, og derfor er det vigtigt, at du kigger på åbningsprocenter og CTR (click-through-rate). Og som det mest naturlige har du Google-tags (link-sporing) på dine links.

Åbningsprocenten er et udtryk for, hvor mange medlemmer der med garanti har åbnet dit nyhedsbrev og set indholdet i den, og åbningsprocenten er dermed det første om din udsendelse, du kan evaluere på. Og det er naturligvis afsendernavn og emnelinje, der her er vigtig.

CTR-procenten er procentdelen af de modtagere, der har åbnet dit nyhedsbrev og klikket på et link. Hvis du sender et nyhedsbrev til 1.000 modtagere og 400 af dem har set det, og 200 har klikket på et link, vil din CTR (eller klikfrekvens) være 50 %.

For at få en høj CTR-procent er det vigtigt, at indholdet i dit nyhedsbrev har relevans for modtageren. Samtidig skal man altid sørge for at der call to action i dit nyhedsbrev, som fører modtagerne videre ind til din hjemmeside/webshop. Det kan eksempelvis være en knap, en tekst eller et link, der fortæller modtagerne, hvad de skal gøre. Det driver modtageren i den rigtige retning og din CTR-procent stiger.

Åbningsprocent, CTR-procent og naturligvis det mulige egentlige salg er vigtige informationer, som du skal tage seriøst, hvis førnævnte procenter skal forbedres.

Prøv fx at skrive en anden emnelinje eller et personligt afsendernavn i stedet for virksomhedens navn, flyt på indholdet og call to action-knapperne, og se om procenterne stiger ved næste udsendelse.

Evaluering gør ganske enkelt dine kampagner bedre.

Læs, hvordan du undgår de klassiske ups'er i forbindelse med kampagner.

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk