3.2.3 Link-sporing

Gennem link-sporing kan du kende effekten af din kampagne. Link sporing er aktiveret som standardindstilling på alle brugere. Denne guide indeholder: Link-sporing, utm_source og utm_medium.

link-sporring-f_rste-billede.jpg

Link-Sporing

  • Hvor mange besøgende generer kampagnen?
  • Hvor mange køber noget?

Med Google Analytics kan du få konkret svar på disse spørgsmål ved at lave link-sporing på din liste. Det er ikke så svært, som det lyder. ’Link-sporing’, sker gennem ’utm_source’ eller ’utm_medium’.

link-sporring-pile.jpg

Utm_source

’Utm_source’ er det sted, hvorfra den besøgende har klikket på kampagnen, altså hvor den besøgende oprindeligt var, inden denne klikkede ind på din kampagne. – fx fra en søgemaskine, i nyhedsbrevet eller din hjemmeside.

aktiver-sporring-af-kampagne-kilde.jpg

Standardindstillingen på source er altid det navn, du har givet din liste, da du oprettede den. Hvis du finder en anden betegnelse mere passende, kan du altid ændre det ved at vælge ’Brugerdefineret’.

Utm_medium

’Utm_medium’ definerer det medie, der har sendt brugeren til din side. Eksempelvis kan brugeren have trykket på et billede eller en annonce. ’Utm_medium’ er med andre ord, der hvor linket er placeret.

linksporing-medium.png

Der er to typer ’Utm_medium’, og afhængigt af om din kampagne er en e-mail eller sms+, vælger du, hvilke du vil aktivere – hvis du altså vil aktivere den type sporing.

Standardindstillingen er altid ’e-mail’/’sms’, men som ved source kan du også ændre dette i ’Brugerdefineret’.

Når du har gemt listen, vil nye faneblade blive synlige, der alle har en forskellig funktion og giver dig mulighed for at lave detaljerede indstillinger på listen.

faneblade.png

I artiklerne herunder får du en grundig gennemgang af alle fanebladene.

Hop til info om fanebladende: ’Felter og flettefelter’, ’Permission reminder’, ’Link-sporing’, ’Business Intelligence’, ’Nulstil kode’, ’Tilmeld’, ’Afmeld’, ’Opdater’, ’Butikker’, ’Webhooks’ eller ’Google Analytics’.

Fanebladende 'Nulstil kode' og 'Butikker' er kun synlige, hvis du har vinklet 'Kodeord' og 'Butik' af i 'Vælg standardfelter', da du oprettede listen.

 

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk