3.2.10 Webhook

Et webhook fortæller et andet system, hvis der sker en ændring på listen. Vi forventer ikke, at du selv kan sætte et webhook op, men at du har brug for hjælp fra din IT-afdeling/person. Denne guide indeholder: Hvad er et webhook?, webhook events, til- og fravalg og sådan ser et output fra et webhook ud

Hvad er et webhook?

Et webhook kan sammenlignes med en tråd, der er spændt ud mellem to edderkoppespind. Hvis en af trådene i edderkoppespindet begynder at vibrere, vil webhooket (den hvide tråd) opfange det og give det andet edderkoppespind besked om, at der er sket en ændring i det første spind. 

Hvis du kører med to systemer, hvor du har brug for en identisk liste, som skal synkroniseres sekundet ændringen finder sted, har du brug for et Webhook. En ændring kan være, når et medlem på din liste bliver opdateret eller slettet. Har du fx sendt en opdateringskampagne til dine medlemmer og bedt dem om at udfylde flere data om dem selv, deres interesseområder, evt. ændre en adresse osv., vil det være en ændring.

For at din IT-afdeling/person kan opsætte et webhook, skal personen vide, hvilken format vi sender i. Vi sender altid i JSON-format. Læs mere om JSON, her.

Webhook events:

Der er en række events, som aktiverer et webhook:

  • Opdater medlem
  • Frameld medlem
  • Tilmeld medlem
  • Opdater kodeord
  • Klik (når et medlem klikker på en e-mail)
  • Åben (når et medlem åbner en e-mail)
  • Soft bounce (når en e-mail pga. en fejl ikke lander i medlemmets indbakke eller deres indbakke er fyldt)
  • Hard bounce (når en e-mail adresse ikke findes - fx hvis den er slettet)

Til- og fravalg

Du kan selv til- og fravælge hvilke af disse events, der skal være aktiveret. De felter, som er tilvalgt ved at tjekke boksen, aktivere webhooket. De felter, som ikke er tilvalgt ved at tjekke boksen, aktiverer ikke webhooket. 

Sådan ser et output fra et webhook ud
Du kan se et eksempel på et output fra webhook, her.

Når du har gemt listen, vil nye faneblade blive synlige, der alle har en forskellig funktion og giver dig mulighed for at lave detaljerede indstillinger på listen. 

webhook.jpg

I artiklerne herunder får du en grundig gennemgang af alle fanebladene.

Hop til info om fanebladende: ’Felter og flettefelter’, ’Permission reminder’, ’Link-sporing’, ’Business Intelligence’, ’Nulstil kode’, ’Tilmeld’, ’Afmeld’, ’Opdater’, ’Butikker’, ’Webhooks’ eller ’Google Analytics’.

 Fanebladende 'Nulstil kode' og 'Butikker' er kun synlige, hvis du har vinklet 'Kodeord' og 'Butik' af i 'Vælg standardfelter', da du oprettede listen.

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

Comments

Powered by Zendesk